Ανακοινώθηκε το 50 Great Greek Wines 2022

Διαγωνισμός για τα 50 καλύτερα κρασιά, στην Αθήνα στις 31 Μαΐου 2022

Το 50 Great Greek Wines (50 GGW),  ανακοίνωσε τη διεξαγωγή του δεύτερου 50 Great Greek Wines τον Μάιο του 2022. Πιο συγκεκριμένα το διαγωνιστικό κομμάτι θα λάβει χώρα στις 5-8 Μαΐου 2022 στις ιστορικές κάναβες του Selene στη Σαντορίνη. Η δε απονομή όπου θα ανακοινωθούν τα 50 καλύτερα κρασιά από αυτά που συμμετείχαν θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα στις 31 Μαΐου 2022.

 

Οι κριτές για το 50 GGW | 2022 είναι: Μark Andrew MW (συνιδρυτής Noble Rot Magazine & Restaurants), Lenka Sedlackova MW (Head buyer Bancroft), Wojciech Bońkowski (Wine Writer), Caro Maurer MW (Journalist and educator), Demetri Walters MW (Wine Consultant). Ο ιδρυτής του 50 Great Greek Wines, Master of Wine Γιάννης Καρακάσης δηλώνει: «Μετά από το πρώτο 50 GGW και τις δράσεις προώθησης που πραγματοποιήσαμε τόσο στο εξωτερικό όσο και στο εσωτερικό συνεχίζουμε με συνέπεια και μεθοδικότητα στις αρχές που έχουμε θέσει για να πάμε τη συζήτηση του ελληνικού κρασιού ένα βήμα παραπάνω. Στόχος μας είναι να συμβάλλουμε έτσι ώστε το ελληνικό κρασί να δημιουργήσει τη δική του κατηγορία παγκοσμίως ».

Το διαγωνιστικό κομμάτι εστιάζει στο να βραβευτούν τα 50 κορυφαία κρασιά της γευσιγνωσίας για να έχει έννοια το κάθε βραβείο. «Τι βαρύτητα θα είχε η διάκριση αν στο τέλος βραβευόντουσαν όλα ή σχεδόν όλα τα κρασιά; Ο μικρός αριθμός των βραβευμένων κρασιών δίνει αξία στους νικητές και στην όλη ιδέα. Παρόλα αυτά επειδή δίνουμε αξία σε όλες τις συμμετοχές, όπως και πέρυσι για πρώτη φορά, όλα τα κρασιά θα λάβουν ένα ολοκληρωμένο feedback. Δεν υπάρχουν χαμένοι παρά μόνο νικητές », καταλήγει ο κ. Καρακάσης.

Πως διεξάγεται ο διαγωνισμός

Τα κύρια σημεία του 50 Great Greek Wines είναι τα παρακάτω:

  • Τα κρασιά αγοράζονται από το εμπόριο για να έχουν όλοι έχουν τη δυνατότητα της ισότιμης συμμετοχής.
  • Κρίνονται αποκλειστικά από κορυφαίους επαγγελματίες γευσιγνώστες του εξωτερικού που δεν είναι απλά γνώστες του ελληνικού κρασιού αλλά παθιασμένοι με αυτό.
  • Πλαισιώνεται από μια σειρά καινοτόμων δράσεων σε Ελλάδα και εξωτερικό (50 GGW More) καθώς και ένα ηλεκτρονικό βιβλίο οδηγό-σημείο αναφοράς.

«Είμαστε ενθουσιασμένοι για το νέο 50 GGW και τις προοπτικές εξέλιξής του καθώς ήδη έχουμε βάλει κάτω χαρτί και μολύβι και δίνουμε την ενέργειά μας στον σχεδιασμό ακόμα περισσότερων καινοτόμων δράσεων’» δηλώνει ο Development Manager  Γρηγόρης Μιχαήλος Dip WSEΤ.

You might also like