Κατώγι Αβέρωφ Black Squirrel για …καλό σκοπό

Φιλοζωική πρωτοβουλία του οινοποιείου

Το Κατώγι Αβέρωφ εγκαινιάζει το ‘The Black Squirrel Project’, πρόγραμμα για τη φροντίδα των αδέσποτων ζώων στο Μέτσοβο. Ο μαύρος σκίουρος, που επισκέπτεται την αυλή του ξενοδοχείου και ονοματοδοτεί ένα από τα κρασιά του οινοποιείου, μετατρέπεται σε έμβλημα του ενδιαφέροντος που εκφράζει το Κατώγι Αβέρωφ για τα αδέσποτα ζώα, καθώς και της αγάπης και της φροντίδας που τους παρέχει καθημερινά.

 

Το Black Squirrel είναι Ερυθρός Ξηρός Οίνος (Ξινόμαυρο-Merlot) με κύρια χαρακτηριστικά του  το ανοιχτό λαμπερό κόκκινο χρώμα τυπικό της ποικιλίας. Στη μύτη είναι έντονα αρωματικό με αρώματα κόκκινων φρούτων και νότες μπαχαρικών. Στο στόμα οι ταννίνες είναι παρούσες αλλά πολύ καλά δεμένες και η ευχάριστη οξύτητα έρχεται να τονίσει τον φρέσκο και αρωματικό του χαρακτήρα.

Η επίγευση του είναι μακριά και ιδιαίτερα πολύπλοκη αρωματικά. Αγαπάει τα κόκκινα κρέατα, ψητά και πιο ελαφριές μεσογειακές γεύσεις ενώ πίνεται ευχάριστα με κίτρινα τυριά αλλά και μόνο του αφού πρώτα το δροσίσουμε λίγο. Μέρος των εσόδων από τις πωλήσεις του συγκεκριμένου οίνου στηρίζει το φιλοζωικό πρόγραμμα του οινοποιείου.

You might also like