Γαστρονομική διάκριση για τη Θεσσαλονίκη

Εντάχθηκε στο Δίκτυο Δημιουργικών Πόλεων Γαστρονομίας της Unesco

Η Θεσσαλονίκη απέσπασε πρόσφατα μια παγκόσμια διάκριση καθώς  κατέκτησε την ένταξή της στο Δίκτυο Δημιουργικών Πόλεων της Unesco στον τομέα της γαστρονομίας.

 

Στο πλαίσιο εκδήλωσης που οργανώθηκε από τον Δήμο Θεσσαλονίκης για την παρουσίαση αυτής της παγκόσμιας διάκρισης στους φορείς της πόλης και στους επαγγελματίες του τουρισμού και της εστίασης, ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας απηύθυνε κάλεσμα προς τους εκπροσώπους των φορέων της πόλης συμμετέχουν στην πρώτη γραμμή της προσπάθειας, σημειώνοντας ότι αυτή η διάκριση που κατακτήθηκε και το λογότυπο με το οποίο θα εκπροσωπείται η Θεσσαλονίκη στο Δίκτυο της Unesco αποτελεί ένα παράσημο.

Σημειώνεται ότι στην εκδήλωση ήταν παρόντες οι τέσσερις Chef Ambassadors του Thessaloniki Food Festival Σωτήρης Ευαγγέλου, Απόστολος Αλτάνης, Δημήτρης Τσανανάς και Μανώλης Παπουτσάκης.

Η δύναμη της συνέργειας

Με την παγκόσμια διάκριση που κατέκτησε η Θεσσαλονίκη επιβεβαιώνεται η δύναμη της συνέργειας, σημείωσε η Υφυπουργός Τουρισμού Σοφία Ζαχαράκη, τονίζοντας ότι το γεγονός ότι η Θεσσαλονίκη είναι ένας γαστρονομικός προορισμός αξιώσεων επιβεβαιώνεται πλέον και με την ένταξή της στον κατάλογο των Δημιουργικών Πόλεων της Unesco στον τομέα της γαστρονομίας. Η κυρία Ζαχαράκη υπογράμμισε ότι η προσπάθεια ξεκίνησε πριν από περίπου έναν χρόνο, όταν το Υπουργείο Τουρισμού ενημέρωσε σχετικά τους δήμους σε συνεργασία και με την Ελληνική Εθνική Επιτροπή για την Unesco.

Όπως ανέφερε η Υφυπουργός Τουρισμού, πολλοί δήμοι το προσπάθησαν, αλλά η Θεσσαλονίκη είναι αυτή που έκοψε το νήμα, γιατί είχε τον καλύτερο φάκελο. Από την πλευρά του ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας δήλωσε περήφανος «που καταφέραμε να δώσουμε αγώνα, για να γίνει η Θεσσαλονίκη προορισμός για τη γαστρονομία με βάση το σήμα της Unesco», συγχαίροντας παράλληλα τον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης και όλη την ομάδα για την επιτυχία.

You might also like