Στη Θεσσαλονίκη το True Italian Taste

Ο θεσμός «True Italian Taste» έρχεται φέτος και στην Ελλάδα στις 8 Ιουνίου, ταυτόχρονα με αντίστοιχες δράσεις σε 27 χώρες του κόσμου. Tο έργο «True Italian Taste» προωθείται και χρηματοδοτείται από το Υπουργείο Εξωτερικών και Διεθνούς Συνεργασίας της Ιταλίας και υλοποιείται σε συνεργασία με τα 41 ιταλικά επιμελητήρια του εξωτερικού.

 

Στην Ελλάδα το έργο θα παρουσιαστεί στη Θεσσαλονίκη. Πιο συγκεκριμένα θα προβληθεί ο γαστρονομικός πολιτισμός από τις περιφέρειες Σαρδηνίας, Βένετο και Καλαβρίας μέσα από συνταγές όπως η γουρουνοπούλα από τη Σαρδηνία, το ριζότο με ιταλικό τυρί ΠΟΠ asiago από το Βένετο και οι κεφτέδες polpette μέσα σε σάλτσα από την Καλαβρία.

 

Σε ειδική εκδήλωση με αφορμή την έναρξη του έργου «True Italian Taste» στην Ελλάδα και σε συνεργασία με το Ελληνο-Ιταλικό Επιμελητήριο της Θεσσαλονίκης, διεξάγεται εκδήλωση με τίτλο:  “DISCOVER THE TASTE OF: VENETO, SARDEGNA AND CALABRIA”. Θα πραγματοποιηθεί στις 8 Ιουνίου 2022 και ώρα 18:30 στο Blé Vin (Γεωργίου Σταύρου 14, στον πεζόδρομο της Αγίας Σοφίας – Θεσσαλονίκη).

Η εκδήλωση απευθύνεται σε: Food Bloggers, Influencers, Chefs, Δημοσιογράφους και μεταξύ των ομιλητών θα είναι ο Γιώργος Παλησίδης, ειδικός σε θέματα διατροφής και γαστρονομίας μέλος του ΔΣ του Ελληνο-Ιταλικού Επιμελητηρίου της Θεσσαλονίκης.

You might also like