Ψαρονέφρι με πουρέ από ρεβίθι

Μια συνταγή του διακεκριμένου σεφ Αλέξανδρου Πατρινού για την ΩΜΕΓΑ

Το Grill Magazine παρουσιάζει  μια συνταγή από τη σειρά ΩΜΕΓΑ Masterclass της γνωστής εταιρίας οσπρίων.  Ο διακεκριμένος σεφ Αλέξανδρος Πατρινός παρουσιάζει μια συνταγή με προϊόντα της εταιρίας και εμείς ευχαριστούμε τον σεφ και την εταιρία για την παραχώρησή της.

 

Ψαρονέφρι με πουρέ από ρεβίθι και σάλτσα κόκκινου κρασιού με καραμελωμένα σύκα

ΥΛΙΚΑ

1 φιλέτο ψαρονέφρι

1 πατάτα

200 γρ. ρεβίθια

1 συσκευασία σύκα αποξηραμένα

Κρασί κόκκινο

Μέλι

1 Κρέμα τυρί Philadelphia

1 πακέτο ρόκα

Ελαιόλαδο

Αλάτι

Φρέσκο πιπέρι Μύλος

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για τον πουρέ ρεβιθιού: Έχουμε μουλιάσει σε νερό τα ρεβίθια Ωμέγα για 6 ώρες. Τα βράζουμε σε ένα κατσαρολάκι μαζί με την πατάτα και μόλις μαλακώσουν τα περνάμε στο blender μαζί με λίγο ελαιόλαδο, την κρέμα τυρί και αλάτι – πιπέρι.

Ψαρονέφρι: Κόβουμε σε κυλινδρικά χοντρά κομμάτια και μαρινάρουμε με ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι & πάπρικα. Στη συνέχεια τσιγαρίσουμε σε καυτό, αντικολλητικό τηγάνι να το θωρακίσουμε εξωτερικά. Τέλος το βάζουμε στους 180ο C στοn φούρνο για περίπου 5 λεπτά και ανάλογα με το βαθμό ψησίματος που θέλουμε.

Σάλτσα με κόκκινο κρασί & καραμελωμένα σύκα: Βάζουμε σε κατσαρολάκι τα αποξηραμένα σύκα σε κομμάτια με λίγο νερό. Μόλις μαλακώσουν και ομογενοποιηθεί η σάλτσα προσθέτουμε το κόκκινο κρασί kai το μέλι.

Αφού είναι έτοιμες όλες οι παρασκευές μας στήνουμε με λίγα φύλλα ρόκας και σερβίρουμε.

You might also like