Εκπαιδευτικό σεμινάριο ελαιολάδου sτο Επιμελητήριο Μαγνησίας

Σε συνεργασία με τον  Διεθνή Διαγωνισμό Ελαιολάδου ΑΤΗΕΝΑ- Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2022

Το Επιμελητήριο Μαγνησίας και ο Διεθνής Διαγωνισμός Ελαιολάδου «ΑΤΗΕΝΑ» πραγματοποιούν την Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2022 δωρεάν εκπαιδευτικό σεμινάριο που αφορά τους ελαιοπαραγωγούς, τους τυποποιητές και τους εμπόρους ελαιολάδου της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

 

Σκοπός του σεμιναρίου είναι η βελτίωση των γνώσεών τους αναφορικά με τις ορθές πρακτικές καλλιέργειας και διαχείρισης του ελαιόκαρπου και της συγκομιδής του, για την παραγωγή και την τυποποίηση ελαιολάδου υψηλής ποιότητας. Ταυτόχρονα, το σεμινάριο αποσκοπεί στη συνεχή ποιοτική αναβάθμιση του ελαιόλαδου της περιφερειακής ενότητας Μαγνησίας και στην υιοθέτηση αυτού από τις αλυσίδες λιανικού εμπορίου, όπως και από την εστίαση της Περιφέρειας Θεσσαλίας και των επαγγελματιών της.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει η δυνατότητα των συμμετεχόντων να δοκιμάσουν 10 βραβευμένα ελαιόλαδα από χώρες του εξωτερικού, τα οποία δεν κυκλοφορούν στην Ελλάδα. Ο λόγος είναι να γνωρίσουν έμπρακτα τον διεθνή ανταγωνισμό, μέσα από τα οργανοληπτικά χαρακτηριστικά των ίδιων των ελαιολάδων και μάλιστα από άγνωστες σε αυτούς ποικιλίες ελιάς.


Εισηγήτρια του σεμιναρίου θα είναι η διευθύντρια του Διεθνούς Διαγωνισμού Ελαιολάδου «ΑΤΗΕΝΑ», Μαρία Κατσούλη, πιστοποιημένη Olive Oil Taster & Sommelier.

Η συνολική διάρκεια του σεμιναρίου, που θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα συνεδριάσεων του Διοικητικού Συμβουλίου Επιμελητηρίου Μαγνησίας «Ιωάννης Αμοιρόγλου» είναι 3 ώρες (17:30 – 20:30), ενώ δεν υπάρχει κόστος συμμετοχής. Να σημειωθεί ότι οι διαθέσιμες θέσεις γευστικής δομικής είναι 40 (απαιτείται Δήλωση συμμετοχής και θα τηρηθεί αυστηρή σειρά προτεραιότητας).

Συμμετοχές: [email protected], [email protected]

 

You might also like