Παγκρήτιο Forum 2023- Αθήνα: Ολοκληρώθηκε με επιτυχία

Πραγματοποιήθηκαν πάνω από 17.000 προκαθορισμένες επιχειρηματικές συναντήσεις

Σταθερές βάσεις συνεργασίας και ανάπτυξης επιχειρηματικών σχέσεων δημιουργεί το Παγκρήτιο Forum Προώθησης Κρητικών Προϊόντων στη διευρυμένη ελληνική αγορά, το οποίο πραγματοποιήθηκε για δεύτερη φορά στο Ολυμπιακό Ποδηλατοδρόμιο της Αθήνας (ΟΑΚΑ) με στόχο τη διασύνδεση της Κρητικής Διατροφής με την ευζωία, τον αθλητισμό και τον αθλητικό Τουρισμό.

 

Στο κορυφαίο επιχειρηματικό γεγονός συμμετείχαν φέτος περισσότεροι από 110 εκπρόσωποι 63 εταιρικών ομίλων, που  περιλαμβάνουν συνολικά, περίπου 800 ξενοδοχεία, Super Market, Δίκτυα Διανομής, Delicatessen και εστιατόρια. Στα προγραμματισμένα ραντεβού τους,  συναντήθηκαν με 149 παραγωγούς – μεταποιητές τροφίμων από την Κρήτη και είχαν τη δυνατότητα να γνωρίσουν εξαιρετικής ποιότητας κρητικά προϊόντα, κάνοντας το πρώτο βήμα για απευθείας συνεργασία μαζί τους.

 

Στη διάρκεια του διήμερου Forum πραγματοποιήθηκαν περισσότερες από 17.000 προκαθορισμένες επιχειρηματικές συναντήσεις (Β2Β) μεταξύ των δύο πλευρών, σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους, αλλά και παράλληλες δράσεις για γνωριμία με τα κρητικά προϊόντα. Και η φετινή διοργάνωση αναμένεται να έχει άμεσα και ουσιαστικά αποτελέσματα, καθώς όπως δήλωσαν αρκετοί παραγωγοί από την Κρήτη, οι αγοραστές που είχαν συναντήσει στο πρώτο Παγκρήτιο Forumστην Αθήνα τον περασμένο Μάιο, έδειξαν ζωηρό ενδιαφέρον για νέες συνεργασίες, αλλά και επέκταση των συνεργασιών που ξεκίνησαν τότε.

Σε αντίστοιχα θετικό κλίμα έγιναν οι συναντήσεις και με νέους υποψήφιους αγοραστές, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι κατά την προηγούμενη διοργάνωση το 47% των συμμετεχόντων, και από τις δύο πλευρές, δήλωσαν ότι ήρθαν σε συμφωνία για την αγορά κρητικών προϊόντων, απευθείας από τους παραγωγούς/μεταποιητές.


Οι πρωτοβουλίες για την προώθηση των κρητικών προϊόντων συνεχίζονται και με νέες δράσεις όπως το 11ο Παγκρήτιο Forum το οποίο θα διεξαχθεί στις 18 Μαρτίου στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Κρήτης (ΔΕΚΚ) στις Γούρνες Ηρακλείου.

You might also like