Αυτόνομα ρομπότ διανομής φαγητού από την Serve Robotics

Οι μέτοχοι της εταιρείας, Uber, Nvidia κ.ά. την οδηγούν στο χρηματιστήριο

Η Serve Robotics, η startup εταιρεία κατασκευής ρομπότ-delivery, που προέκυψε από την εξαγορά της Postmates (εταιρεία διανομής φαγητού και τροφίμων) από την Uber (πλατφόρμα παροχής υπηρεσιών μεταφοράς), οδηγείται προς το χρηματιστήριο ύστερα και από την πρόσφατη κεφαλαιουχική ενίσχυσή της.

 

Η συγχώνευση με την Patricia Acquisition Corp ολοκληρώθηκε αυτόν τον μήνα αφού προηγουμένως η Serve συγκέντρωσε 30 εκατ. δολάρια σε έναν γύρο χρηματοδότησης με επικεφαλής τους υπάρχοντες επενδυτές Uber, Nvidia (πολυεθνική εταιρεία τεχνολογίας) και Wavemaker Partners (εταιρεία επιχειρηματικών συμμετοχών). Η Serve Robotics έχει συγκεντρώσει συνολικά 56 εκατ. δολάρια από την ίδρυσή της. Μετά την ολοκλήρωση της συγχώνευσης, η Uber κατείχε το 16,2% και η Nvidia το 11% στη Serve.

Η Serve Robotics λειτουργούσε αρχικά ως Postmates X (τμήμα ρομποτικής της εταιρείας Postmates), που παρέχει υπηρεσίες delivery φαγητού. Τα ρομπότ, που έχουν την δυνατότητα να μετακινούνται στα πεζοδρομία εντελώς αυυτόνομα, άρχισαν να παραδίδουν παραγγελίες σε πελάτες της Postmates σε πολλές γειτονιές του Λος Άντζελες το 2018, ενώ επίσημα η συγκεκριμένη εμπορική υπηρεσία ξεκίνησε το 2020.

Η Uber εξαγόρασε την Postmates στα τέλη του 2020 για 2,65 δισ. δολάρια σε μια εξαγορά που είχε προκαλέσει σοκ στην επιχειρηματική κοινότητα των ΗΠΑ και αποτέλεσε το πέρασμα σε μια νέα εποχή για τις πλατφόρμες διανομής φαγητού και για τη συνολική βιομηχανία της εστίασης των ΗΠΑ.

Αργότερα, η Postmates X εμφανίστηκε ως ανεξάρτητη εταιρεία που ονομάζεται πλέον Serve Robotics. Το νέο όνομα προήλθε από το αυτόνομο ρομπότ-delivery που αναπτύχθηκε και χρησιμοποιήθηκε πιλοτικά από την Postmates.

Ο υψηλός βαθμός ασφάλειας εξασφαλίζεται με τη χρήση συστημάτων για ασφαλή λειτουργία πλοήγησης στους δρόμους των αμερικανικών μεγαλουπόλεων

 

Ο Ali Kashani, συνιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Serve Robotics, δήλωσε: «Ποτέ δεν βιαζόμουν βάλω στο χρηματιστήριο την εταιρεία ρομπότ αυτόνομης παράδοσης φαγητού. Ωστόσο διαπιστώνω ότι η δημοσιοποίηση διευκόλυνε την κεφαλαιοποίηση ταχύτερα και πιο αποτελεσματικά».

Η τελευταία γενιά ρομπότ της Serve Robotics είναι σε θέση να λειτουργούν χωρίς ανθρώπινη παρέμβαση και μπορούν να βασίζονται στις δυνατότητές τους για να εξασφαλίσουν ασφαλή λειτουργία. Τα ρομπότ της εταιρείας είναι εξοπλισμένα με μια σειρά τεχνολογιών που εξασφαλίζουν υψηλό βαθμό ασφάλειας, χρησιμοποιώντας συστήματα για ασφαλή λειτουργία πλοήγησης.

Περιλαμβάνουν ενεργητικούς αισθητήρες και υπερήχους, καθώς και παθητικούς αισθητήρες όπως κάμερες για την ασφαλή πλοήγηση σε πολυσύχναστα πεζοδρόμια των πόλεων. Ο Ali Kashani ανέφερε σχετικά «Είμαι περήφανος που η Serve Robotics έχει επιτύχει αυτονομία επιπέδου 4, η οποία ενισχύει περαιτέρω τη δημόσια ασφάλεια μειώνοντας σημαντικά την πιθανότητα ανθρώπινου λάθους, επιτρέποντάς μας να κάνουμε τη διανομή φαγητού πιο προσιτή και βιώσιμη».

You might also like