Μειώνουν εξόδους οι Βρετανοί

Ανησυχητικά στοιχεία δημοσίευσε η Night Time Industries Association

Η βρετανική Night Time Industries Association (NTIA) δημοσίευσε τα αποτελέσματα μιας ολοκληρωμένης δημοσκόπησης με τη συμμετοχή περισσότερων από 453 επιχειρήσεων-μελών της, επιχειρήσεις οι οποίες δραστηριοποιούνται στο πλαίσιο της νυχτερινής οικονομίας του Ηνωμένου Βασιλείου.

 

Η έρευνα της ΝΤΙΑ αποσκοπούσε στην αξιολόγηση της εορταστικής περιόδου που προηγήθηκε και αποκάλυψε την επείγουσα ανάγκη που έχουν οι επιχειρήσεις της ΝΤΙΑ για στοχευμένη κυβερνητική στήριξη με κονδύλια από τον κρατικό προϋπολογισμό. Η δημοσκόπηση δείχνει ότι στους κόλπους του καταναλωτικού κοινού στην Μεγάλη Βρετανία διαμορφώνονται πλέον διάφορες νέες τάσεις όσο αφορά την επισκεψιμότητα των καταστημάτων.

Η έρευνα αναδεικνύει «την πολύπλοκη και απρόβλεπτη φύση της καταναλωτικής συμπεριφοράς υπό τις τρέχουσες πληθωριστικές πιέσεις που αντιμετωπίζουν οι καταναλωτές» όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα του περιοδικού Hospitality & Catering News. Η εικόνα αυτή «θέτει προκλήσεις για τις επιχειρήσεις όσον αφορά τον προγραμματισμό και την προσαρμογή στις μεταβαλλόμενες δυναμικές της αγοράς, εγείροντας ανησυχίες για τη συνολική σταθερότητα της νυχτερινής οικονομίας».


Η συντριπτική πλειοψηφία των βρετανικών επιχειρήσεων του δείγματος τάσσεται υπέρ συγκεκριμένων κυβερνητικών παρεμβάσεων, όπως η μείωση του ΦΠΑ (83%), η αναδιάρθρωση των επιχειρηματικών φόρων ή περαιτέρω ελαφρύνσεις (57%) και η πρόσθετη ενεργειακή στήριξη (33%).


Σύμφωνα με την έρευνα της Night Time Industries Association σημαντικό ποσοστό των επιχειρήσεων αντιμετώπισε προβλήματα εσόδων κατά την περίοδο Οκτωβρίου – Δεκεμβρίου, με το 21,7% να αντιμετωπίζει μείωση εσόδων της τάξης του 0-10% και το 18,8% μείωση 11-20%. Το ποσοστό 13% των επιχειρήσεων που αντιμετώπισε μείωση των εσόδων πάνω από 30% είναι ιδιαίτερα, σύμφωνα με τους ειδικούς,  ανησυχητικό και σηματοδοτεί την ανάγκη λήψης επειγόντων μέτρων για τη σταθεροποίηση και την υποστήριξη των επιχειρήσεων που αντιμετωπίζουν σημαντικές οικονομικές δυσχέρειες.

Ενώ το 55,7% των επιχειρήσεων εκτιμά ότι μπορεί να αντέξει έως και τέσσερις μήνες χωρίς περαιτέρω στήριξη, το 25,7% προβλέπει βιωσιμότητα μεταξύ μόνο 2-3 μηνών. Αυτό υποδηλώνει την κρίσιμη ανάγκη για άμεση κυβερνητική δράση ώστε να αποτραπεί ένα σημαντικό μέρος των επιχειρήσεων από το να βρεθεί αντιμέτωπο με οικονομική δυσπραγία και πιθανό κλείσιμο- και απώλεια θέσεων εργασίας.

Πρόκειται για μια κατάσταση που αν και δεν είναι ίδια με την κατάσταση που επικρατούσε στην μετά τον κορωνοϊό περίοδο, εντούτοις θυμίζει σε μεγάλο βαθμό την ανασφάλεια του κλάδου μετά το άνοιγμα των καταστημάτων διασκέδασης. Σύμφωνα με το περιοδικό Hospitality & Catering News «το υψηλό ποσοστό των επιχειρήσεων που εκφράζουν αυτές τις ανάγκες υπογραμμίζει τον επείγοντα χαρακτήρα και την κρίσιμη σημασία της κυβερνητικής στήριξης».

You might also like