Χ. Δούκας: Τι ανέφερε για τα τραπεζοκαθίσματα

Έως τώρα έχουν πραγματοποιηθεί 2.000 έλεγχοι

Διανύοντας τις 100 πρώτες μέρες της θητείας του, καλεσμένος στην πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΪ ο δήμαρχος Αθηνών, Χάρης Δούκας, έδωσε απαντήσεις σε μερικά από τα καίρια ερωτήματα που απασχολούν το Δήμο Αθηναίων.

 

Αναφορικά με τα τραπεζοκαθίσματα ο κ. Δούκας δήλωσε πως έως τώρα έχουν πραγματοποιηθεί 2.000 έλεγχοι από τον Ιανουάριο ενώ σε κάποιες περιπτώσεις αποδόθηκε πρόστιμο ή απέσυραν τα τραπεζοκαθίσματα. Δήλωσε επίσης πως «θα συνεχίσουμε τους ελέγχους και θα συζητήσουμε με τον κ. Λιβάνιο για αύξηση του προστίμου, ώστε να μην επιστρέφουν τα τραπεζοκαθίσματα».

Να αναφέρουμε ότι το ζήτημα των τραπεζοκαθισμάτων ήταν ανάμεσα στις 12 δεσμεύσεις του συνδυασμού «Αθήνα Τώρα», όπου σύμφωνα με τις δηλώσεις του υποψήφιου τότε δημάρχου Χάρη Δούκα, ο σχεδιασμός προσβάσιμων πεζοδρομίων για όλους προέβλεπε ότι «Αντί για 24 εκατομμύρια ευρώ που δαπάνησε χωρίς σχέδιο η απερχόμενη δημοτική Αρχή, εμείς δεσμευόμαστε για στοχευμένη επένδυση τουλάχιστον 60 εκατομμυρίων ευρώ την πενταετία 2024-2028», είχε αναφέρει ο κ. Δούκας και έκανε ακόμη λόγο για συστηματική εφαρμογή του νόμου για τα τραπεζοκαθίσματα και επαναφορά στην προ πανδημίας έκτασή τους, ώστε να υπάρχει χώρος για να περνούν οι πεζοί, τα ΑμΕΑ και οι γονείς με καροτσάκια.

Ο κ. Δούκας είχε δηλώσει στην «Καθημερινή της Κυριακής» πριν την εκλογή του ότι «Τα τραπεζοκαθίσματα πρέπει να περιορίζονται εκεί όπου η άδεια του καταστήματος προβλέπει και όχι να καταλαμβάνουν παράνομα τον δημόσιο χώρο, στερώντας τον από τους πεζούς, τα ΑμΕΑ και τους γονείς με τα παιδικά καροτσάκια. Πέρα όμως από την προφανή εφαρμογή της νομιμότητας, εμείς σχεδιάζουμε να μειώσουμε τον νόμιμο χώρο που καταλαμβάνουν τα τραπεζοκαθίσματα και να επανέλθουμε στην προ πανδημίας εποχή. Σε κάποιες περιοχές μάλιστα, μπορεί να τον μειώσουμε και ακόμα περισσότερο». 

You might also like