Αστέρι Michelin για το Makris Athens
Στην ελίτ των κορυφαίων το εστιατόριο του Πέτρου Δήμα
Το πρώτο του αστέρι Michelin κατάφερε να βάλει στη συλλογή του το ελληνικό εστιατόριο Makris Athens, του σεφ Πέτρου Δήμα. Ταυτόχρονα αποτελεί τη μόνη ελληνική νέα είσοδο στον σπουδαίο κατάλογο.
Σύμφωνα με τον Michelin Guige, «Αυτό το εστιατόριο βρίσκεται στους πρόποδες του Παρθενώνα και αποτελεί έκπληξη για διάφορους λόγους. Πρώτον, για την εκπληκτική θέα από τη βεράντα του- δεύτερον, για το περιβάλλον του, σε ένα ιστορικό κτίριο που κάποτε ήταν το πρώτο πανδοχείο της χώρας, με διακόσμηση που εξασφαλίζει μια μοναδική εμπειρία επιτρέποντας στους επισκέπτες να βλέπουν τα ιστορικά απομεινάρια του μέσα από το γυάλινο πάτωμα της τραπεζαρίας- και, τέλος, για την κουζίνα του, το κύριο αξιοθέατο».
Σύμφωνα με τους υπευθύνους της αξιολόγησης για την εξασφάλιση ενός Αστεριού Michelin ο Πέτρος Δήμας «αναδεικνύει τη γαστρονομική κληρονομιά της χώρας μέσα από πιάτα δημιουργικά και με άψογη τεχνική».
Ο Οδηγός εκτίμησε το γεγονός ότι η πλειονότητα των υλικών που χρησιμοποιούνται προέρχονται από τη φάρμα του εστιατορίου ή από τοπικούς παραγωγούς και αποτελούν τη βάση για τρία μενού γευσιγνωσίας: Genesis, Utopia και το χορτοφαγικό Physis Vegan (το τελευταίο απαιτεί προπαραγγελία).
Οι επισκέπτες μπορούν επίσης να εξερευνήσουν την εντυπωσιακή λίστα κρασιών, η οποία φιλοξενεί 300 ετικέτες, συμπεριλαμβανομένων ελληνικών και διεθνών επιλογών, καθώς και ενδιαφέρουσες επιλογές κοκτέιλ.
Το Makris πήρε το όνομά του από την αρχαία ονομασία της Κέρκυρας όπου το εστιατόριο ξεκίνησε το γαστρονομικό του ταξίδι το 2018, στο ξενοδοχείο Domes Miramare. Σήμερα βρίσκεται στην Αθήνα, Άστιγγος 10 & Ερμού 119.