Κύκλος εργασιών 200 εκατ. ευρώ για την Premier Capital

Μετά και την εξαγορά της McDonald’s Ρουμανίας, ο κύκλος εργασιών για την Premier Capital, licencee της McDonald’s στην Ελλάδα, ξεπέρασε τα 200 εκατ. ευρώ το 2016. Η εταιρεία εξυπηρετεί πλέον 105 εκατομμύρια πελάτες σε 6 αγορές.

 

Η Premier Capital, licencee της McDonald’s σε έξι ευρωπαϊκές αγορές με έδρα τη Μάλτα, κατέγραψε κύκλο εργασιών άνω των 200 εκατ. ευρώ για τη χρονιά που έκλεισε στις 31 Δεκεμβρίου 2016. Ο κύκλος εργασιών διπλασιάστηκε συγκριτικά με τον προηγούμενο χρόνο μετά την εξαγορά της McDonald’s Ρουμανίας τον Ιανουάριο 2016.

Με μια ομάδα 7.000 ανθρώπων στις Βαλτικές χώρες (Εσθονία, Λετονία και Λιθουανία), την Ελλάδα, τη Μάλτα και τη Ρουμανία, η Premier Capital εξυπηρέτησε περισσότερους από 105 εκατ. πελάτες πέρυσι, αριθμό ρεκόρ μέχρι σήμερα για την εταιρία.

Οικονομικά στοιχεία

Το 2016, ο όμιλος κατέγραψε λειτουργικά κέρδη της τάξης των 21,2 εκατ. ευρώ, ενώ τα καθαρά προ φόρων αποτελέσματα, μετά από επενδύσεις και λειτουργικά κόστη, διαμορφώθηκαν σε 16,5 εκατ. ευρώ. Τα καθαρά περιουσιακά στοιχεία του ομίλου για το 2016 ανήλθαν σε 41,6 εκατ. ευρώ. Το προηγούμενο έτος, η Premier Capital εξέδωσε ομολογιακό δάνειο 65 εκατ. ευρώ, το οποίο διαπραγματεύεται στο Χρηματιστήριο της Μάλτας.

Η απόκτηση της αγοράς της Ρουμανίας προσέθεσε 67 εστιατόρια στο πορτφόλιο της Premier Capital το 2016. Συνολικά, η εταιρεία συνέχισε την ανάπτυξη του δικτύου της με τη δημιουργία ενός εστιατορίου στην Ελλάδα, ενός στη Μάλτα και δύο στη Ρουμανία, ενώ παράλληλα ανακαινίστηκαν τρία ακόμα εστιατόρια στη Ρουμανία και δύο στις Βαλτικές χώρες.

Η εταιρεία παρουσιάζει θετική εικόνα στη συνολική δραστηριότητά της σε όλες τις αγορές. Στις Βαλτικές χώρες, τη Μάλτα και τη Ρουμανία το brand McDonald’s παραμένει ηγέτης στην αγορά της μαζικής εστίασης, ενώ το μερίδιο αγοράς και ο αριθμός των πελατών αυξάνεται σταθερά, ακολουθώντας τη συνεχώς βελτιούμενη ποιότητα των υπηρεσιών. Στην Ελλάδα, παρά τον έντονο ανταγωνισμό από τοπικά και διεθνή brands αλλά και το δυσχερές οικονομικό περιβάλλον, η Premier Capital πέτυχε τη σημαντική βελτίωση του μεριδίου αγοράς της τον προηγούμενο χρόνο.

Νέα εστιατόρια

Μέχρι στιγμής φέτος, η Premier Capital εγκαινίασε ένα νέο εστιατόριο στη Θεσσαλονίκη, ενώ εντός του έτους θα ανοίξουν εννέα ακόμα εστιατόρια στις χώρες που δραστηριοποιείται η εταιρεία. «Ήταν μια ιδιαίτερα θετική χρονιά», λέει ο Managing Director Victor Tedesco. «Σε όλες τις αγορές μας διαφαίνονται δυνατότητες ανάπτυξης και εργαζόμαστε σκληρά να επεκτείνουμε την παρουσία μας και να εξυπηρετούμε όλο και περισσότερους πελάτες στις χώρες όπου δραστηριοποιούμαστε. Το επενδυτικό μας πρόγραμμα είναι φιλόδοξο, με δημιουργία νέων εστιατορίων και ανακαίνιση υφιστάμενων. Δέσμευσή μας είναι να εισάγουμε καινοτομίες σε όλα τα εστιατόρια του δικτύου μας και να προσφέρουμε ακόμα μεγαλύτερη αξία και περισσότερες επιλογές στους πελάτες μας. Τίποτα από αυτά δεν θα ήταν δυνατό χωρίς την έμπειρη διοικητική ομάδα μας και τους αφοσιωμένους εργαζόμενούς μας που κάθε μέρα επιδεικνύουν το πάθος τους στο brand. Όλοι μαζί εξασφαλίζουν τη θετική πορεία της Premier Capital».

You might also like