Taste of the Cretan Sun: η νέα μπίρα της Σόλο

Η πρώτη στο είδος σε παγκόσμιο επίπεδο.

Ο δαιμόνιος ζυθοποιός Kjetil Jikiun, Νορβηγός στην καταγωγή αλλά με έδρα του πλέον την Κρήτη απ’ όπου έχει κατακτήσει τον κόσμο της μικροζυθοποιίας με την εταιρεία Σόλο, ρίχνει στην αγορά το νέο προϊόν του, μια μπίρα που προσπαθεί να παντρέψει τις βύνες, το λυκίσκο και τα κρητικά …σταφύλια. Πρόκειται για την πρώτη παγκοσμίως μπίρα με χυμό άγουρων σταφυλιών.

 

Aπό τους Κρητικούς αμπελώνες, στα καζάνια της Γερμανικής ζυθοποιίας Freigeist Bier Kultur και από εκεί στις αγορές της Αμερικής και της Ευρώπης. Με 5% αλκοόλ, ελαφρύ σώμα και ήπιο αφρισμό, η ‘Γεύση του Κρητικού ήλιου’ … όπως την ονόμασε η εταιρεία, είναι μια αρωματική μπίρα από χυμό άγουρων σταφυλιών Κρητικής ποικιλίας Πλυτό από τους αμπελώνες της εταιρείας στο Αλάγνι, ρόδι, φλούδες πορτοκαλιού, αρισμαρί και τζίντζερ, ζυθοποιημένη στη Γερμανία σε …διηπειρωτική συνεργασία με τη Δανέζικη Kissmeyer Beer & Brewing, την Αμερικάνικη Engine House No. 9 και τη Γερμανική Freigeist Bierkultur.

Στην Ελλάδα θα διατεθούν 2.000 φιάλες των 330 ml και 20 βαρέλια key keg.

Στιγμιότυπο από τη ζυθοποίηση της Taste of the Cretan Sun. Δεξιά ο Kjetil Jikiun.

 

Συστατικά: Νερό, βύνη κριθαριού, βύνη σιταριού, λυκίσκος, μαγιά, άγουρα σταφύλια Κρητικής ποικιλίας Πλυτό, χυμός ροδιού, τζίντζερ, φλούδες πορτοκαλιού, δεντρολίβανο. Φωτογραφίες: Σόλο. Διαβάστε μια παρουσίαση της μικροζυθοποιίας Σόλο εδώ.

You might also like