Ξεκίνησε το 16ο Ευρωπαϊκό Συνέδριο Γαστρονομίας & Οίνου

Ξεκίνησε σήμερα Παρασκευή 19 Οκτωβρίου το τριήμερο των εκδηλώσεων στο πλαίσιο του  16ου  Ευρωπαϊκού Συνεδρίου Γαστρονομίας και Οίνου (CEUCO), το οποίο φιλοξενείται στην Αθήνα με οικοδεσπότη τη Λέσχη Αρχιμαγείρων Αττικής «Ακρόπολις». Εγκαίνια σήμερα, συνέδριο αύριο 20/10 και επίσημη τελετή παράδοσης στον επόμενο διοργανωτή και λήξη την Κυριακή 21/10. Θα προηγηθεί παρέλαση στο Σύνταγμα!

 

Το αυριανό συνέδριο στο Ζάππειο θα είναι η κορύφωση του σημαντικού αυτού γαστρονομικού γεγονότος το οποίο έφερε στην Ελλάδα σημαντικές προσωπικότητες της ευρωπαϊκής γαστρονομίας. Ήδη βρίσκονται εδώ από τις αρχές της εβδομάδας και συμμετέχουν σε διάφορες εκδηλώσεις εντός κι εκτός Αθήνας.

Το θέμα του αυριανού συνεδρίου είναι «Αγροδιατροφή και Τουρισμός» και θα διεξαχθεί στο Ζάππειο (16:00-20:00). Το πρόγραμμα μέχρι αυτή τη στιγμή διαμορφώνεται ως εξής:

  • Άνοιγμα συνεδρίου – Γενικός Διευθυντής Mact Media Group/ Γιώργος Καραχρήστος.
  • Χαιρετισμός από Πρόεδρο Λέσχης Αρχιμαγείρων Αττικής «ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ»/ Κωνσταντίνος Μουζάκης.
  • Εισήγηση: Υπεύθυνος της Συντονιστικής Επιτροπής/  Παναγιώτης Πέτρου.
  • Εισήγηση: Επίκουρος Καθηγητής Χαροκόπειου Πανεπιστημίου Γεώργιος Μπόσκου με θέμα «Συστατικά της ελληνικής κουζίνας με διατροφή προστιθέμενης αξίας».

Χαιρετισμό θα απευθύνουν οι Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού Περιφέρειας Θεσσαλίας/ Ιωάννης Μπουτίνας, Προέδρος Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων/  Κωνσταντίνος  Μίχαλος, Γενικός Γραμματέας ΠΟΕΣΕ.  Γιώργος Κουράσης και ΕΚΕΦΕ Δημόκριτος, Διευθυντής Τμήματος Διατροφολογίας – Δικαιολογίας NEW YORK GOLLEGE, Αντιπρόεδρος Οργανωτικής Επιτροπής του συνεδρίου Μεσογειακή Διατροφή στα εστιατόρια της Μεσογείου Νίκος Κατσαρός. Επίσης ο DR Πρόεδρος Ελληνικού ICOMOS Αθανάσιος Νακάσης θα απευθύνει εισήγηση με θέμα: διατροφή στην αρχαιότητα.

Στο συνέδριο θα συμμετάσχουν οι: Μαρίνα Πούλιου Γενική Γραμματέας ΠΕΤΕΤ, Θεοφάνης Γεωργόπουλος από το ΤΕΙ Θεσσαλίας,  Σωτήρης Κουτσομήτρος Διευθυντής Ένωσης Νέοι Αγρότες, Σωτήρης Σκιαδαρέσης Προέδρος Επιμελητήριου Λευκάδας, Αθανάσιος Κυρίτσης Προέδρος Επιμελητήριου Φθιώτιδας, Παντελής Σκαρλάτος Οικονομολόγος και ο Θανάσης Περδικάρης  Αντιδήμαρχος Λευκάδας.

You might also like