Η Λέσχη Acropolis βράβευσε τον Carlos Martin Cosme

Ο πρόεδρος του CEUCO και πάλι στην -αγαπημένη του- Αθήνα

Η Λέσχη Αρχιμαγείρων Αττικής ‘Acropolis’, στις 16/7/2019 φιλοξένησε και βράβευσε τον Ισπανό Carlos Martin Cosme πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Αδελφοτήτων Γαστρονομίας & Οινολογίας (Conseil Européen des Confréries Oenogastronomiques-CEUCO). Το 16ο συνέδριο του CEUCO είχε πραγματοποιηθεί στην Αθήνα, στο Ζάππειο Μέγαρο το διάστημα  19-21/10/2018.

 

Ο Κωνσταντίνος Μουζάκης (πρόεδρος της Λέσχης Ακρόπολις) επέδωσε αναμνηστική πλακέτα στον Carlos Martin Cosme, σε εορταστικό κλίμα, με ένα κοκτέιλ party ως επιβράβευση για την αγάπη και την προσφορά του στην Ελληνική Γαστρονομία και Κρασί και στον Πολιτισμό.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν εκπρόσωποι της Περιφέρειας Αττικής και του Δήμου Αθηναίων, εκπρόσωποι παραγωγικών επιχειρήσεων της γαστρονομίας και του οίνου, καθώς και λαμπερές παρουσίες που εκπροσωπούν την ελληνική γαστρονομία στο εξωτερικό.

Ανάμεσα στους συμμετέχοντες στην εξαιρετική βραδιά διακρίναμε: Νικόλαο Δαούτη, τον Νικόλαο Μουζάκη, την Βιργινία Πετροπούλου, τον Στέλιο Μαστοράκο, τον Νίκο Αβραμίδη, τον Γεώργιο Ρέλλια, τον  Γιώργο Αγγελόπουλο, τον Διονύση Γουράνιο (Πρόεδρο Σωματείου Γέφυρα Ζωής), τον Βασίλη Νικολού (οινοποιό, Βραβευθέντα από την CEUCO, ως Best European Winery 2019), την Μάγδα Κοντογιάννη (κτηνοτρόφο, Βραβευθείσα ως CEUCO, ως Best Εuropean Agro-food Establishment 2018, Γραμματέα Κτηνοτροφικού Συλλόγου Αττικής Άγιος Γεώργιος) και πολλούς άλλους.

Και η Λέσχη Αρχιμαγείρων Αττικής, καθώς και το CEUCO, φαίνεται ότι έχουν ως προτεραιότητα την σύνδεση της ελληνικής γαστρονομίας, με την ελληνική αγροτική παραγωγή και τον ελληνικό πολιτισμό, όπως δείχνουν τα ετήσια βραβεία Aurum Awards του CEUCO. Το 2018 απονεμήθηκαν στην Ελλάδα, ενώ για το 2019 προγραμματίζονται τον Οκτώβριο στην Πορτογαλία.


Οι δύο βραβευθέντες από το CEUCO το 2018, το Οινοποιείο Νικολού (Βασίλης Νικολού, Κορωπί, [email protected]) και το Βουστάσιο Κοντογιάννη (Μάγδα Κοντογιάννη, Μενίδι,  [email protected]), παρίσταντο στην εκδήλωση της Λέσχης Αρχιμαγείρων Αττικής προς τιμή του Carlos Martin Cosme.


Προτάθηκε να σχεδιασθεί για το δεύτερο 15θήμερο Σεπτεμβρίου 2019, με Αρβανίτικα τυριά και γαλακτοκομικά από την Οικογένεια Κοντογιάννη, μούστο και προϊόντα μούστου από τους αμπελώνες Νικολού και γαστριμαργική τέχνη με μαγείρεμα μόνο με κρασιά, και τυριά με πετιμέζι, όλα παρασκευής, εκεί μπροστά σε όλους τους συμμετέχοντες, όπως περιέγραψαν τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Λέσχης Αρχιμαγείρων Αττικής Νικόλαος Μουζάκης και Νικόλαος Δαούτης.


Κεντρική φωτογραφία (από αριστερά): Κωνσταντίνος Μουζάκης (Πρόεδρος Λέσχης Αρχιμαγείρων Αττικής – Ακρόπολις), Διονύσης Γουράνιος (Πρόεδρος Σωματείου ΓΕΦΥΡΑ ΖΩΗΣ), η Μάγδα Κοντογιάννη (Κτηνοτρόφος, Βραβείο CEUCO), ο Carlos Martin Cosme (Πρόεδρος Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Συλλόγων Γαστρονομίας & Οίνου) & Νικόλαος Δαούτης (Chef Λέσχης Αξιωματικών Φρουράς Αθηνών) στο εντευκτήριο της Λέσχης Ακρόπολις (Πειραιώς 73, Αθήνα).

You might also like